Alla inlägg under april 2011

Av caramia122 - 11 april 2011 21:42

Då var det dags igen för att besöka 2 sjukhus på en dag.

Jag började dagen med ett återbesök på S:t Görans sjukhus och Dr Ernesto Sparrelido. Det komiska var att han opererade mig och jag hade aldrig träffat honom.Men det var trevligt att träffa honom eftersom han var så bra och lättsam.

Vi diskuterade hur operationen gått och hur jag mådde nu och hur det gick med behandlingen. Jag berättade då att jag inte hade fått börja ännu och det tyckte han var lite dåligt.

Men han sade att det verkligen var ovanligt att någon så ung drabbades av detta. Men när jag sade att jag höll humöret uppe och var possitiv så sade han att det märkte han av första gången han pratade med mig . Samt att han förstod det ännu bättre nu när han träffade mig.

Sedan åkte vi vidare till Karolinska. Jag hade gjort smörgåsar som vi hade med oss eftersom det blir så dyrt annars att äta ute varje dag nästan.

Sedan fick jag träffa sköterskan Mona som kommer att vara min kontakt sjuksköterska under min tid där.

Vi gick igenom flera saker innan operationen och hur det kommer att gå till när de sätter in den lilla dosan i morgon.

Sedan fick jag ett färdtjänst kort som jag kan använda när jag känner att det är jobbigt att åka kommunalt.

Hon berättade även att läkaren skrivit ut en del mediciner som jag behöver under behandlingen.

Sedan var det dags att lämna blodprov.

Där efter så ringde jag Louise och så gick RIckard och jag dit till hennes jobb och hälsade på. Så skönt att hon jobbar nära där jag får mina behandlingar.

Vi fikade lite och snackade eftersom vi inte kommer att ses eftersom de ska på semester.

Sedan så åkte vi hem och när vi kom till centrum så handlade vi saker som vi skulle ha till våran sallad.

När jag kom hem satte jag igång med att göra sallad och sedan ratade jag i telefonen med mamma, Lena och Linn.

Snart är det dags att duscha och använda en speciell svamp inför operationen så jag har fått lagt rent i sängen.

Tänker på dig ännu mera i dag min kära vän.  

Av caramia122 - 10 april 2011 20:20

I dag så tog vi en sovmorgon. Sedan blev det frukost och morgon tv.

Jag gjorde mig sedan klar för att kl 13 skulle jag träffa Louise på en fika inne i stan.

Så trevligt att sitta och prata om allt möjligt med henne.

Sedan så åkte jag hem och softade.

När jag kom hem så ringde telefonen och då var det fasters lilla prins som ringde och berättade att de hade kommit fram till stugan som de hade hyrt.

Tänk vad tiden går fort med honom. Han låter så stor nu när man pratar med honom.

Efter det så ringde chefen och kollade hur allt var med mig.

Till middag idag blev det korv och pommes. Riktigt gott för det var så länge sedan vi åt det.

Resten av kvällen går till att softa och ladda för morgon dagen.

Av caramia122 - 9 april 2011 23:00

I dag var jag, Rickard och Linda på lakrits mässan som vi hade bestämt. Vi åkte från Vällingby med 10.12 tåget mot stan.

Det var en liten bit att gå från S:t Eriksplan men när vi kom fram vid ca10.45 var det redan kö utan för.

När vi stod där blev kön längre och längre. Det gick rätt fort när det rullade på men de hade inget bra flyt i kassan utan man fick stå och vänta en stund.

Väl inne var det inte så stort men det var ganska många utställare och mycket olika lakrits sorter som man fick smaka på. Man mådde till slut lite illa efter allt man smakade. Vi var kvar i ca 1 timme och kikade runt och vi köpte med oss lite hem också.

Sedan åkte vi hem och slappade och käkade lite lunch.

När klockan var 16.00 så gick vi iväg igen och styrde kosan mot Fruängen.

Vi hade blivit bjudna på middag hemma hos Mia och Anders och barnen.

När vi kom dit var Jackie och Isac lite blyga men det släppte efter en stund som tur var   .

Mia gjorde potatis i ugn med grönsaker och till det serverades kyckling,tzatziki och grönsaker. Sååå gott och till det drack vi lite vitt vin.

Till dessert blev det en god kaka som var med digestive kex, bananer, grädde och kola sås.

Det var så skoj att sitta och snacka och softa för det var ett tag sedan.

När det var dags att bege sig hem så var Anders så snäll och skjutsade hem oss.

Ett stort tack för en riktigt trevlig kväll.

Av caramia122 - 8 april 2011 21:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av caramia122 - 7 april 2011 14:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av caramia122 - 6 april 2011 18:13

Sov lite längre i morsen men sedan hoppade jag upp och kokade ägg till frukost. Så gott .

Sedan kikade vi lite på tv4:as morgon program.

Rickard skulle uträtta lite ärenden så han gick vid 11 så då satte jag igång med att rensa lite i köket. Har ju så många plast burkar över allt så nu försökte jag att få ordning på det. Många ska ju tillbaka till jobbet och sedan gjorde jag ordning ett skåp åt de som vi sa ha kvar här hemma.

Känner att det var lika bra att göra lite nytta nu när jag är pigg för snart vet man ju inte hur man mår och hur mycket man orkar göra.

Satte även in 2 bilder på Elina och Andrea i en ram. Tänk vilken tid det ska ta att komma tillskott att få det gjort.

Sedan så bestämde jag mig för att lägga ut mina svarta stolar på blocket eftersom de bara står och tar plats. Så fram med dem och fota. Efter någon timme så hade jag fått ett mail av en kvinna som ville köpa dem. Så hon kom efter sitt jobb vid 16.15 och köpte dem.

Innan hon skulle komma gick jag ner och köpte en lite mjölk och lite annat för jag hade fått för mig att jag skulle baka socker kaka. Så när hon kom stod ena inne i ugnen.

När hon hade hämtat stolarna slängde jag ihop en till. Messade till mamma och sade att hade de bott närmare så hade de kunnat komma och fika. Men jag sade att jag skulle frysa in så de får smaka när de kommer. Åhh vad jag önskar att vi bodde nära varandra. Tänk vad mysigt att bara kunna gå över och ta en fika eller käka middag ihop mitt i veckan.

Rickard får köpa med sig kina mat på vägen nu när han kommer det e ju bara sååå gott.

I morgon är det dags. Det blir sjukhus för hela slanten. Börjar vid S:t Göran klockan 10.40 har jag första tiden. Ska då träffa Dr Carl-Eric Lejonmarck för min 1 års kontroll efter Gastric operationen. Tänk att jag har lyckats gått ner ca 43kg det känns så skönt. Sedan efter det kl 11.00 så ska jag träffa dietisten.

När dessa två besök är över så bär det av till Ks och Radiumhemmet. Då ska jag äntligen få träffa dem och höra vad de kommer att ge mig för behandling. Det har ju tagit sådan tid innan jag fått komma. Men det blir nog bra det här.

Mia ringde idag också, var lite skoj eftersom jag tänkt på henne i går eller om det var i morse. Hon och Anders undrade om vi ville komma över på middag hos dem på lördag vid 17-17.30 Så skoj det ska bli att träffas igen. Tack käda vänner !!

Tänker även på dig min andra vän och håller tummarna att allt ska gå vägen denna gång. Även om vi inte pratar jämt så finns du i mina tankar   

Av caramia122 - 5 april 2011 18:00

I dag så var jag uppe med tuppen för ovanlighetens skull. 06.30 ringde klockan. Ville komma upp i tid och hinna äta frukost innan jag skulle in till stan och ögonläkaren.

På något konstigt vis har jag lyckats att inte få en kallelse till dem. Egentligen så ska jag få det men tydligen så glider jag ur deras register. Sist jag var där var oktober -09 så det var ett tag sedan.

Det gick jätte bra och synen hade inte ändrats ett dug sedan sist vilket är bra men jag hade lite protein på linserna som gör att man ser sämre.

Det var som lilla julafton att komma dit idag för han skickade med en massa "roliga" saker. Fick ett resekit, 90 st engpngs linser som jag ska ha under mina hårda linser nu när det börjar bli vår och det flyger skit i luften som oftas fastnar under de hårda linserna. Sedan fick jag några enkom våt servetter som man ska ha runt ögonen och sedan fick jag ett kit med tabletter som tar bort proteiner på liser. Han är väldigt bra denna läkare för hon jag hade förr skickade aldrig med något.

Så nu sade han att han vill se mig igen om ett halv år så vi får väl hoppas på att jag inte åker ur listan denna gång.

På vägen hem messade jag med Sussie och hörde om hon ville träffas någon dag och ta en lunch. Så vi bestämde att vi skulle ses idag vid halv elva elva.

Hon och Olivia kom till centrum så vi satte oss och snackade och åt en varsin toast med sallad. Jag blev så mätt så jag bad att få en låda och ta hem det som blev över.

Väl hemma på em så krånglade datorn igen så jag ringde Comhem. En jätte bra tekninker hjälpte mig men vi fick väl inte ordning på allt men han sade att han trodde att denna dator jag har har lite för gammalt kort och därför tappar kontakten med nätet ibland.

Resten av dagen/ kvällen tog vi det lungt.

Jag gjorde fresten korvstroganoff och pasta till middag.

Ovido - Quiz & Flashcards